2019 | chef.
opdracht | ontwerp een keuken voor een hobby kok.
opdracht
Een bijgebouw van een woning moet worden ingericht als eetkamer en keuken en
dit voor één van de opgegeven bewonersprofielen. Enkel de omhullende wanden
van deze ruimte zijn gegeven en de positie van deze ruimte ten overstaan van het
hoofdgebouw van de woning. Het ontwerp dient de volledige inrichting van deze
ruimte te omvatten alsook het ontwerpen van de raamopeningen en de toegang
tot deze ruimte. Bij dit ontwerp zijn niet enkel de ontworpen beeldende en
ruimtelijke elementen van belang maar ook de constructie van het ontwerp, de
technische uitwerking en de voorstelling van deze opbouw.
dit voor één van de opgegeven bewonersprofielen. Enkel de omhullende wanden
van deze ruimte zijn gegeven en de positie van deze ruimte ten overstaan van het
hoofdgebouw van de woning. Het ontwerp dient de volledige inrichting van deze
ruimte te omvatten alsook het ontwerpen van de raamopeningen en de toegang
tot deze ruimte. Bij dit ontwerp zijn niet enkel de ontworpen beeldende en
ruimtelijke elementen van belang maar ook de constructie van het ontwerp, de
technische uitwerking en de voorstelling van deze opbouw.
concept
Profiel van de opdrachtgever:
Een ambitieuze hobby kok, voor wie het eten bereiden centraal staat en die dit wil
delen met bezoekers. De keuken wordt gezien als een labo, als een industriële
werkruimte. Efficiëntie staat voorop. Het visueel snel kunnen plaatsen van alle aan
het koken en eten verwante onderdelen is een kernbegrip binnen deze inrichting.
Het bereiden van eten moet meer aandacht en plaats krijgen dan in een standaard
keuken. Deze inrichting is robuust, de sfeer industrieel, de acht mogelijke
eetplaatsen staan in direct contact met de persoon die kookt.
Een ambitieuze hobby kok, voor wie het eten bereiden centraal staat en die dit wil
delen met bezoekers. De keuken wordt gezien als een labo, als een industriële
werkruimte. Efficiëntie staat voorop. Het visueel snel kunnen plaatsen van alle aan
het koken en eten verwante onderdelen is een kernbegrip binnen deze inrichting.
Het bereiden van eten moet meer aandacht en plaats krijgen dan in een standaard
keuken. Deze inrichting is robuust, de sfeer industrieel, de acht mogelijke
eetplaatsen staan in direct contact met de persoon die kookt.